Kestopigmentointi

Kulmakarvojen pigmentointi aloitetaan kasvojen anatomian ja piirteiden analysoinnista. Otetaan huomioon koko persoonallisuus, asiakkaan mieltymyksiä. En tee “tribaaleja” enkä viiruja otsaan, vaan suunnittelemme asiakkaan kanssa kulmien muotoa ja tarvittaessa mahdollisuuksia nuorentaa kasvot. Vasta hyväksynnän jälkeen puudutan ja rupean pigmentoimaan.

Kestopigmentointi koostuu kahdesta käsittelykerrasta: ensimmäinen – pohjatyö ja toinen – huolto, jolloin laitetaan optimaalinen määrä pigmenttiä, silloin iho ottaa sitä vastaan paremmin ja nopeammin. Paranemisen jälkeen kk:n kuluttua saamme halutun tuloksen.

Viikon kuluttua väri vaalenee huomattavasti, koska ihonalaiset verisuonet paranevat. Myös paranee pintahaava ja lähtee kuori, joka on pinnalle jääneellä pigmentillä värjättyä ”kelmua”. Pigmenttiä kuljetetaan dermikseen, johon se asettuu 28 päivän kuluessa (solun sykli) ja tuon ajan kuluttua väri kuultaa ihon läpi. Iho on tietynlainen suodatin, jonka väri riippuu elimistön omien pigmenttien (hemoglobiinin, karoteenin ja melaniinin) määrästä.Kk:n kuluttua väri vaalenee lisää ja alkuperäisestä väristä voi jäädä enää noin 40 – 50%. Silloin tehdään huolto.

Joskus tarvitaan toinenkin huolto.Se riippuu ihon ominaisuuksista: miten hyvin iho ottaa vastaan pigmenttiä ja se pysyy siinä. Toimenpiteet, jotka on suoritettu kahden kuukauden kuluessa kestopigmentoinnista ovat huoltoja. Yli kahden kk:n kuluttua toimenpiteestä työ on värin vahvistamista.

Minä käytän sertifioituja mineraalipigmenttejä sekä lyhytkestoisia että pysyvämpiä – asiakkaan toiveen mukaan.

 

Kontraindikaatiot:

Diabetes, herpes akuuttivaiheessa, syöpä (viimeisestä sädehoidosta kulunut alle vuosi), ihosairaus tai tulehdus käsiteltävällä alueella, raskaus, rintaruokinta. Silmien rajauksia ei tehdä, jos on silmäsairauksia

 

Sattuuko?

Puudutan aluetta lidokaiinia sisältävällä pintapuudutteella, joten Sinun täytyy kertoa minulle mahdollisista allergioistasi. Toimenpide on kivuton myös käyttämäni koneen ORON 56 ansiosta. Se on hyvin vähätraumatisoiva kone, voimakas ja nopea. Itse pigmentointi ei vie kuin 30 – 50 minuuttia.

Huulten pigmentointi hieman erottuu muista alueista. Ylä- tai alaluomet ja kulmat ensin piirretään ja puudutetaan ja sitten pigmentoidaan. Huulissa ensin piirretään raja, sitten käydään se neulalla läpi “elävältä” ja vasta sen jäkeen, kun raja on merkitty, puudutetaan. Huulten pigmentointi vie enemmän aikaa, koska siinä täytyy odottaa, kun puudute rupeaa vaikuttamaan. Myös rajan esipiirtäminen kynällä vaatii tarkkaa työtä ja vie aikaa. Kuten sanottu, itse pigmentointi ei kestä kauan.

 

Helena Suominen