Ripsipidennykset

Ripsienpidenykset

Ripsienpidennykset ovat saavuttaneet valtavan suosion lyhyessä ajassa! Ripsienpidennyksien tekniikat ovat kehittyneet ja myös liimat ovat koko ajan parempia. Kysyntä on kasvanut, kuten myös tekijöiden määrä. Valitettavasti kuka tahansa pystyy tekemään ripsiä ilman koulutustakin, siksi onkin tärkeää valita osaava tekijä! Ammatilainen osaa valita sinulle sopivan kuidun pituuden ja paksuuden, jotta luonnonripsesi eivät kärsi pidennyksistä.

Huom! Meillä on viikon takuu ripsienpidennyksissä, jos olet noudattanut annettuja hoito-ohjeita ja tullut laittoon puhtain, kuivin ripsin. Olethan yhteydessä myös takuuajan ulkopuolella jos sinulla on jotain ongelmia pidennyksien kanssa, niin tutkitaan yhdessä mikä voi olla syynä.

Miltä Ripsienpidennysten pitäisi näyttää ja tuntua?

Ripsienpidennysten ei pitäisi tuntua miltään – ne eivät saa painaa, hiertää tai muutenkaan tuntua asennuksen jälkeen. Ripsikuitujen tulisi olla irti toisistaan ja helposti harjattavissa. Ripsienpidennykset ei saa olla liimattuina monen ripsen ryppäisiin, sillä tämä voi vahingoittaa luonnonripsiä. Oikein asennetut pidennykset ovat kauniisti asennettu ilman liimamöykkyjä, jolloin et edes huomaa niitä – paitsi peilistä katsomalla.

 

Miten ripsienpidennykset asennetaan?

Yksittäiset ripsikuidut asennetaan yksitellen omaan luonnonripseen niin, että yksi kuitu on kiinni yhdessä luonnonripsessä (poikkeuksena volyymikuidut). Kuidun kiinnittämiseen käytetään ripsiliimaa. Aina jos epäilet allergiaa, tai tiedät olevasi allerginen syanoakrylaattiliimoille, ilmoitathan asiasta ripsiteknikollesi. Jos epäilet allergisen reaktion mahdollisuutta, voimme tehdä testin kiinnittämällä muutamia ripsikuituja luonnonripsiin paria päivää ennen ripsienpidennyksien täydellistä asentamista. Kuituja ei saa liimata ihoon kiinni, sillä ihokosketus liimaan voi herkistää aina enemmän, jolloin allergisen reaktion riski on suurempi.

Miten valita sopiva pituus ja paksuu?

Asiakkaana voit aina esittää toivomuksia ripsien pituudesta ja paksuudesta, mutta ripsiteknikon tehtävä on sanoa onko toiveesi mahdollinen. Kaikille ei voi saada samanlaista lopputulosta, sillä lopputulokseen vaikuttaa omien ripsien pituus, tuuheus ja paksuus. Volyymiripsillä voidaan saada aikaan näyttävämpi lopputulos, jos ripsesi ovat hennot tai harvat.

Ripsienpidennysten paksuus valitaan halutun lopputuloksen ja oman ripsen laadun mukaan. Pituus voi olla korkeintaan puolet pidempi omien ripsiesi pituudesta, jotta ne jaksavat kantaa kuidut. Jos haluat suositeltua pidempää tai paksumpaa kuitua, ei viikon takuu ole voimassa.

Kun tulet ripsienlaittoon:

Paras pysyvyys saavutetaan silloin, kun ripset on pesty pari tuntia ennen pidennysten laittoa. Näin varmistetaan, ettei ripsissä ole likaa tai kosteutta mikä voisi heikentää pysyvyyttä. Ripsien kestovärjäystä ei suositella samana päivänä ripsien laiton kanssa.Varaathan kestovärjäykseen siis erillisen ajan pari päivää ennen pidennysten laittoa.

Ripsihuolto

Ripsihuollossa poistetaan ylikasvaneet ripset jotka eivät enää pysy muodossa ja lisätään uusia kuituja uusiutuneisiin luonnonripsiin. Ripsihuollossa voidaan myös keskustella ripsien pituudesta: onko tarvetta laittaa lyhyempää kuitua jatkossa, tai jos haluaa kokeilla pidempiä kuituja.

Kuinka usein ripsihuolto kannattaa tehdä?

Ripsienpidennykset huolletaan yleensä 2-4 viikon välein. Huoltoväli on yksilöllinen ja voi toisinaan vaihdella ripsien kasvuvaiheesta riippuen. Huoltoväliin  vaikuttaa se haluaako ripsien olevan aina kunnossa, miten pajon omia ripsiä lähtökohtaisesti on ja miten nopeasti omat ripset uusiutuvat. Esimerkiksi jos omat ripset ovat harvat ja uusiutuvat hitaasti, voi kolme-neljä viikkoa olla sopiva aika. Jos huoltoväli on liian tiheä, ei omat luonnonripset ole välttämättä ennättäneet kasvaa sopivaan mittaan. Jos ripset uusiutuvat nopeasti ja haluat ripsien olevan huolitellut aina, voi kaksi viikkoa olla silloin sopiva ripsienhuoltoväli.

Kun tulet ripsihuoltoon:

Tule puhtain kuivin ripsin, mieluiten vähintään kaksi tuntia ripsien kastelemisesta, jotta ripset olisivat kuivat. Jos mahdollista, älä meikkaa silmiä samana päivänä, sillä monesti silmämeikkiä saattaa joutua kuitujen sekaan ja näiden putsaus voi vaikuttaa pysyvyyteen. Huomioithan, että nämä ovat asioita, jotka ovat suosituksia, joita noudattamalla pystytään takaamaan mahdollisimman hyvä pysyvyys ja viikon takuu ripsille.

Miten ripsienpidennyksiä tulisi huoltaa kotona?

Ripsiliiman kuivumisaika yleensä 24h, jonka aikana ripsiä ei saisi  kastella. Jos taas käytetään liimankuivattajaa on liima kuiva heti, jolloin silmien kuivuminen ja ärtyminen vähenee, eikä silmiä pitäisi kirvellä missään vaiheessa. Tällöin ei tarvita 24h varoaikaaa. Saunaa tai uimista ei kuitenkaan suositella.

  • Älä käytä öljypohjaisia silmämeikinpoistoaineita, tai muita öljyjä ripsiin. Öljy voi liuottaa liimaa ja heikentää pysyvyyttä.
  • Älä käytä ripsiväriä. Jos alat kaipaamaan ripsiväriä, soita ja varaa huoltoaika. Tämä on eriyisen tärkeää volyymiripsien kanssa! Volyymikuidut pakkautuvat yhteen ja jotkut ripsivärit kietoutuvat kuitujen ympärille jääden ripsiin pesun jälkeenkin. Mikäli ripsihuoltoon tullessa ripsissä on ripsivärin jäämiä, ei voida varmistua, että kuidut varmasti kiinnittyvät luonnonripseen oikein.
  • Vältä saunaa ja uimista. Nämä ovat tekijöitä jotka saattavat vaikuttaa pysyvyyteen. Saunoessa on hyvä laittaa silmien päälle suojaksi märkä pyyhe.
  • Älä hankaa. Ripsikuitujen hankaamista ja turhaa koskettelua tulisi välttää. Myös nukkuma-asento voi vaikutaa ripsien pysyvyyteen.
  • Pese ripsiä. Ripsiä olisi hyvä pestä vedellä, jotta kuituihin ei pääse kertymään likaa, joka voisi heikentää liiman pysyvyyttä. Ripsiä ei siis tarvitse varjella vedeltä. Tietysti on hyvä muistaa, että ei hankaa ripsiä pestessä!
  • Harjaa ripset päivittäin. Ripsiä on hyvä harjata päivittäin, mutta ei kuitenkaan liikaa. Yleensä ripsien harjaus aamulla ja illalla pesun jälkeen riittää.

 

Perfect silk lashesRipsipidennykset